Formulierenserver voldoet aan DigiD beveiligingsassessment

Seneca heeft dit jaar voor de 12de keer op rij met succes de DigiD-audit afgerond. Ook dit jaar ontving Seneca de TPM (Third Party Mededeling) uit handen van een externe auditor. Deze TPM is van cruciaal belang voor Formulierenserver-gebruikers met een DigiD-aansluiting, omdat zij deze nodig hebben voor hun eigen verplichte ICT-beveiligingsassessment.

Sfeerafbeelding laptop met kleurrijke verlichting, logo Seneca, logo DigiD en de tekst: ICT-beveiligingsassessment Jaarlijks 2013-1024 GESLAAGD

Beveiliging blijft topprioriteit bij DigiD-aansluitingen

Met de Formulierenserver stelt Seneca organisaties in staat om online formulieren te bouwen. Voor overheden en andere publieke instellingen is het vaak essentieel om de identiteit van de invuller te verifiëren, waarvoor een DigiD-inlog vereist kan zijn. Sinds 2013 moeten organisaties met een DigiD-aansluiting jaarlijks een audit laten uitvoeren om te voldoen aan de steeds strengere beveiligingseisen. Logius, de beheerder van DigiD, ziet erop toe dat alle DigiD-aansluitingen aan deze eisen voldoen.

Seneca ondergaat elk jaar deze audit om te bewijzen dat de DigiD-aansluitingen binnen de Formulierenserver voldoen aan de hoogste beveiligingsstandaarden. Het resultaat van de audit, de TPM, ontzorgt de houder van de DigiD-aansluiting en dient als bewijs bij hun eigen ICT-beveiligingsassessment.

TPM op tijd verstrekt voor DigiD evaluatie

Alle Nederlandse gemeenten moeten jaarlijks voor 31 december via de ENSIA-evaluatietool verantwoording afleggen over hun DigiD-gebruik. Om hen goed voor te bereiden, vraagt de VNG aan softwareleveranciers om de TPM al in oktober aan te leveren. Seneca heeft ook dit jaar de TPM tijdig verstrekt, zodat gemeenten zich zonder zorgen kunnen voorbereiden op de DigiD-evaluatie.

Andere overheidsinstellingen en publieke organisaties moeten hun auditrapport uiterlijk 1 mei 2024 bij Logius indienen.

Meer weten over de Formulierenserver en DigiD?

Ben je benieuwd wat de Formulierenserver, met of zonder DigiD-aansluiting, voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende demonstratie

Wij maken gebruik van Cookies op onze site.

Meer informatie